Microgreens – bomba

Krásný den přejeme, 😃👉🌱
microgreens jsou naprostá bomba co se živin týče. 😉👌
Microgreens jsou velmi dobrým zdrojem prospěšných rostlinných sloučenin. Jako jsou antioxidanty tedy samotné vitamíny a například karotenoidy co je červené barvivo rostlin. Které si zachovávají maximální obsah, protože se microgreens musí zkonzumovat rychle po jejich sklizni. A samozřejmě nejsou, jakkoliv upravované jak chemicky, tak jejich dlouhým skladováním. Většina těchto látek degraduje při delším skladování. Proto většina ovoce, zeleniny a bylinek v supermarketu mohou mít o mnoho méně těchto zdraví prospěšných látek. Protože od jejich sklizně mohu uplynout až týdny.
Microgreens jsou také do obsahu živin velmi koncentrované. To znamená že často obsahují vyšší hladinu vitamínů, minerálních látek a antioxidantů než stejné množství zralých zelených rostlin. Tak že jich můžete zkonzumovat mnohem menší množství než dospělé zralé plodiny. Abyste doplnili stejné množství živin.
Studie (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22812633) která měřila koncentrace vitamínů a antioxidantů ve 25 dostupných mikrogreens. Tyto úrovně pak byly porovnány s hladinami zaznamenanými v Národní výživové databázi USDA pro dospělé protějšky. Ačkoli se hladiny vitamínů a antioxidantů lišily, hladiny naměřené v mikrogreens byly až 40krát vyšší než hladiny zaznamenané u dospělých protějšků. Tedy i tato ředkvička Daikon na fotce která je z naši pěstírny.

Napsat komentář