Podložky dorazily

Zdravíme fanoušky, 😉👉🌱
konečně po mnoha měsících domlouvání, čekání, problémů okolo Covid situace napříč Evropou a dalšího čekání, nám dnes dorazila očekávaná a velmi rozměrná paleta. 😄
Po dlouhodobém testování nejvhodnějšího pěstebního média jsme nakonec zvolili na míru stříhané pěstební rohože ze 100% recyklované vlny. Jsme zatím jediní v ČR, kdo tyto rohože bude pro pěstování microgreens používat. Do budoucna plánujeme tyto rohože distribuovat i dalším zájemcům.
Proč jsme se pro tyto rohože rozhodli a jaké mají výhody?
▪️ Toto pěstební médium z vláken vlny výborně zadržuje vodu a má otevřenou strukturu podporující rychlé klíčení a růst rostlin.
▪️ Tyto rohože jsou vyráběny technologií tzv. jehlového děrování (Needle Punching Technology), která zajišťuje jejich rovnoměrnou tloušťku a výborné pronikání kyslíku až ke kořenům rostliny.
▪️ Nejsou vyrobeny z hlíny/rašeliny, odpadá tím využívaní pesticidů, protože se v nich nenacházejí žádné možné zárodky hmyzu ani jiných škůdců.
▪️ Jejich rozměry se během celého pěstebního procesu nijak nemění – ani při ponoření do vody nebobtnají a po následném vysušení se nescvrknou.
▪️ Jsou vhodné především k pěstování microgreens, microherbs a babyleaf.
▪️ Ideální jsou k pěstování v hydroponických systémech typu Ebb and Flo (odliv a příliv) pro rostliny s krátkým cyklem růstu.
▪️ ️Vlna přirozeně obsahuje dusík a fosfor, které mohou rostliny využít k růstu a napomáhá tím k lepším výsledkům při pěstování.
▪️ Výroba těchto rohoží je energeticky velmi efektivní a tedy k přírodě šetrná.
▪️ Neobsahují žádné toxické ani jedovaté látky.
▪️ Po použití se rohože dají využít jako biomasa. Tedy třeba k výrobě elektřiny.
▪️ Vlna v přírodě degraduje velmi rychle, nepředstavuje tedy pro planetu prakticky žádnou ekologickou zátěž.

Napsat komentář