Koronavirus

Po delší době zdravíme fanoušky, 😉👌🌱


ano, trvá to. 🙁 I nás to velmi trápí. Koronavirus a všechny omezení s ním související postihla i nás, naprosto nám zhatila náš časový plán a vše velmi zpomalila. Omezení totiž nedopadla pouze na nás samotné, ale především na naše klíčové dodavatele materiálu důležitého pro samotné pěstování. Jelikož máme dodavatele z několika zemí napříč Evropou a pár i ze vzdálenějších končin, bylo obtížné naplánovat dodání potřebných věcí v ten správný okamžik. Museli jsme si tedy udělat neplánovanou pauzu a nyní vše opět plánujeme.
Aby nám náš stan mezitím příliš nezahálel, rozhodli jsme se ho zatím využít i experimentálnímu pěstování salátu římského odrůdy Glóbus. Zároveň zkoušíme především klima, které dokážeme ve stanu vytvořit – od teploty až po relativní vlhkost vzduchu. Se správným proudění vzduchu nám pomáhá proudový ventilátor napojený na vzduch čistící filtr, který zajišťuje dokonale čisté prostředí bez prachu, spór plísní a dalších nežádoucích škodlivin.
Samotné pěstování microgreens je velmi citlivé na čistotu prostředí. Nebezpečí plísňových chorob číhá prakticky ve všech cyklech. Nezaháleli jsme proto a během povinné karantény jsme hledali nejúčinější a pro microgreens nejšetrnější metody dezinfekce pěstebního prostředí a jeho okolí. Nalezli jsme velmi dobrou dezinfekci vyráběnou elektrochemickým procesem pouze z vody, soli a elektřiny. Je bezpečná pro člověka, ale hlavně pro samotné rostlinky. Tento prostředek nám zaručí dokonalou čistotu pěstebního prostředí, od podlahy až po strop a to bez jakékoli újmy pro microgreens. Zaručujeme Vám, že naše produkty budou bez jakýchkoliv zárodků plísní i jiných nebezpečných látek.
Snažili jsme se tuto pauzu využít, co nejlépe a naše postupy vypracovat co nejblíže dokonalosti. Objevujeme nové a vylepšujeme staré, abychom Vám do budoucna mohli zajistit velmi kvalitní a stálou produkci.
Všem Vám děkujeme a těší nás Vaše stálá přízeň. Budeme Vás o všech nadcházejících novinkách včas informovat.
Na závěr si Vám dovolujeme přinést pár fotek z naších karanténích počinů:

Napsat komentář